Chcete si dopriať ešte lepšiu chuť grilovaných špecialít? Máte plynový gril a
chýba vám tá dymová aróma, typická pre grilovanie na drevenom uhlí? Alebo chcete
prekvapiť svojich hostí jedinečným chuťovým zážitkom? Táto malá, na prvý pohľad
nenápadná „kovová škatuľka s dierkami“ vás dostane na vyššiu úroveň grilovania,
priamo medzi majstrami grilu.
Aké výhody prináša grilovanie s boxom na údenie G21?
Dômyselne riešená nerezová škatuľka s vekom sa po naplnení drevenými
lupienkami alebo štiepkami zavrie a vloží medzi horáky plynového grilu,
prípadne na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu elektrického.
Po zatvorení veka grilu a zahriatí grilu sa z namočených drevených
lupienkov začne uvoľňovať dym, ktorý naplní grilovací priestor a grilované
mäso, ryby alebo ďalšie špeciality získajú jedinečnú dymovú arómu.
G21 box na údenie sa skvele hodí aj pre doúdenie syrov, ovocia a zeleniny na grile.
Prevedenie grilovacieho náradia – boxu G21 na údenie
G21 box na údenie s vekom je pevný a stabilný aj pri vysokej teplote vo
vnútri grilu. Vyrobili sme ho z nerezu a opatrili otvormi v spodnej stene aj
vo veku. Vďaka týmto prieduchom sa dym uvoľňuje von z boxu a plní vnútorný
priestor grilu.
Box na údenie G21 je pri rozmeroch 23 x 9 cm a výškou 4 cm kompaktný
a medzi horáky plynového grilu alebo na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu
elektrického ho tak ľahko umiestnite.
Veko grilu nechajte po celý čas grilovania s údiacim boxom zatvorené, aby
dym mohol cirkulovať vnútri.
Tipy pre maximálne využitie údiaceho boxu G21
Namáčať alebo nenamáčať? Pred použitím odporúčame drevené lupienky alebo
štiepky namočiť, aby vznikal dym a štiepky nezhoreli. Po namočení z
drevených štiepkov dôkladne vyžmýkajte tekutinu, príliš mokré triesky a
lupienky by sa namiesto dymenia len naparovali.
- Chuť grilovaného mäsa či iných dobrôt a dymová vôňa by sa mali
navzájom zladiť. Využite grilovací dymový box naplno a vložte do neho
štiepky z rôznych druhov dreva podľa toho, čo práve grilujete. - Pohrať sa môžete aj s tekutinou, do ktorej drevené odrezky, štiepky
alebo lupienky namáčate – citrónová šťava dodá vynikajúcu dymovú arómu
rybám, morským plodom alebo bielemu mäsu, vyskúšať môžete aj jablkovú
alebo ananásovú šťavu a výborná je tiež aróma z dymu drevených
lupienkov, namočených v pive alebo ľahkom víne.
Čím box naplniť?
Pri voľbe drevených štiepok, lupienkov alebo odrezkov do boxu na údenie
G21 máte veľký priestor na experimentovanie a objavovanie. Vyskúšajte rôzne
typy dreva, škála chutí je neuveriteľná. Drevené lupienky alebo štiepky z
orecha sa hodia k hovädziemu aj bravčovému mäsu. Dym z orechových štiepkov je
silný a veľmi aromatický.
Drevo z jablone je ideálne pre bravčové mäso a hydinu, jeho dymová aróma
je jemná a sladkastá.
Čerešňové drevo je skvelé a univerzálne, vhodné pre bravčové, hovädzie,
hydinové i zverinu. Sladká a jemná chuť, ktorá sa dobre mieša s inými
drevinami.
Jelšové štiepky alebo lupienky sú ideálne k rybám a hydinovému mäsu. Ich
dym je jemný a mäsu dodá nasladlú arómu.
Hlavné prednosti grilovacieho boxu na údenie G21
- odolné prevedenie z nerezového plechu
- ľahká údržba
- kompaktné prevedenie s chytro umiestnenými prieduchmi a vekom
- univerzálne použitie pre plynové a elektrické grily aj grily na
drevené uhlie
Špecifikácie
- Materiál: nerezová oceľ
- Hrúbka plechu: 0,5 mm
- Rozmery (Š x V x H): 23 x 4 x 9,5 cm
- Hmotnosť: 0,28 kg